21 Temmuz 2016 Perşembe

Glutensiz Poğaça







MALZEMELER:

- 4 su bardağı glutensiz un (metvak)
- ½ çorba kaşığı karabuğday unu (greçka)
- ½ çorba kaşığı patates unu
- 1 su bardağının 1 parmak eksiği kadar süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta
- 50 gr tereyağı veya margarin
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı (tepeleme) ksantan gum
- 1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Önce katı malzemelerimizi eleyerek kabımıza alıyoruz. Sonra sıvı malzemeleri ekleyip yavaş yavaş karıştırarak 10 dakika yoğuruyoruz. 1 saat mayalandırıyoruz. Şekil verip tepsimize diziyoruz. 30 dakika daha bekletip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder