22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Tuzlu Kurabiye



MALZEMELER :

- 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 3,5 su bardağı glutensiz un (sinangil)
- Çörekotu veya susam

YAPILIŞI :

Margarini kabımıza alıyoruz. Yumurta ve yoğurdu ekliyoruz. Unla kabartma tozunu harmanlayıp mahlep ve tuzu ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Dolapta 1 saat bekletin. Daha sonra merdane ile yarım cm kalınlıkta açıyoruz. İstediğiniz şekli verip yumurta sarısı sürüyoruz. Çörekotu veya susam serpip 200 derecede 10-15 dakika pişiriyoruz.
Afiyet Olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder