12 Şubat 2017 Pazar

Glutensiz Ballı Pasta (Rus Pastası)




MALZEMELER

- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 çay kaşığı karbonat (bağdat)
- 6 su bardağı glutensiz un (ege glutensiz)

KREMASI İÇİN

- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı glutensiz un (ege glutensiz)
- 2yemek kaşığı tereyağ
- yumurta
- 2 yemek kaşığı bal
- 1paket vanilya

YAPILIŞI

Hamur için yumurta, şeker,tereyağı ve balı ısıya dayanıklı cam kaba alalım. Ayrı bir tencereye kabımızın değmeyeceği kadar su doldurup ocağa oturtalım. Üzerine ısıya dayanıklı cam kabı koyup, şeker eriyene kadar çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişerelim (benmari usulü) Sıcak suyun üzerinden alıp unumuzu azar azar ilave edelim. Hazırladığımız hamuru üzerie streç film sarıp buzdolabında soğutalım. Kreması için şeker ve unu birbiriyle harmanlayalım,kremanın topaklanmasını böylelikle önlemiş oluruz.. Tencereye süt ve yumurtayı alalım. Un ve şeker karışımını ekleyelim, kaynayınca en son bal, tereyağ ve vanilyayı da ekleyip iyice çırpalım. Soğuyan hamurumuzdan 9 eşit beze yapalım. Her birini iki yağlı kağıt arasında merdane ile açalım. Ilk hamuru 180 derece de 5 dakikada diğerlerini 3` er dakikada pişirelim. Hamurlar bisküvi hamuru olduğu için fırından çıkar çıkmaz istediğiniz büyüklükte bir tabak yardımı ile kesip şekil verebilirsiniz. Kenarlardan çıkan bisküvi hamurlarını rondodan geçirelim. Hazırladığımız bisküvilerin aralarına kremamızı sürerek pastamızı hazırlayalım. Üzerine hazırladığımız bisküvi kırıntılarını serpelim. 2 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun J   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder