MALZEMELER
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 çay kaşığı karbonat (bağdat)
- 6 su bardağı glutensiz un (ege glutensiz)
KREMASI İÇİN
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı glutensiz un (ege glutensiz)
- 2yemek kaşığı tereyağ
- yumurta
- 2 yemek kaşığı bal
- 1paket vanilya
YAPILIŞI
Hamur için yumurta, şeker,tereyağı ve balı ısıya
dayanıklı cam kaba alalım. Ayrı bir tencereye kabımızın değmeyeceği kadar su doldurup
ocağa oturtalım. Üzerine ısıya dayanıklı cam kabı koyup, şeker eriyene kadar
çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişerelim (benmari usulü) Sıcak suyun
üzerinden alıp unumuzu azar azar ilave edelim. Hazırladığımız hamuru üzerie
streç film sarıp buzdolabında soğutalım. Kreması için şeker ve unu birbiriyle
harmanlayalım,kremanın topaklanmasını böylelikle önlemiş oluruz.. Tencereye süt
ve yumurtayı alalım. Un ve şeker karışımını ekleyelim, kaynayınca en son bal,
tereyağ ve vanilyayı da ekleyip iyice çırpalım. Soğuyan hamurumuzdan 9 eşit
beze yapalım. Her birini iki yağlı kağıt arasında merdane ile açalım. Ilk
hamuru 180 derece de 5 dakikada diğerlerini 3` er dakikada pişirelim. Hamurlar
bisküvi hamuru olduğu için fırından çıkar çıkmaz istediğiniz büyüklükte bir
tabak yardımı ile kesip şekil verebilirsiniz. Kenarlardan çıkan bisküvi hamurlarını
rondodan geçirelim. Hazırladığımız bisküvilerin aralarına kremamızı sürerek
pastamızı hazırlayalım. Üzerine hazırladığımız bisküvi kırıntılarını serpelim.
2 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder