Malzemeler
Padispanya için
- 6 yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 7 çorba kaşığı glutensiz un
- 2 paket vanilya
Krema için
- 2 su bardağı toz krem şanti (dondo)
- 1+ 3/4 su bardağı soğuk süt
- 200 gr krema ( sek )
- 200 gr sütlü çikolata ( sağra )
- 1 çorba kaşığı granül kahve
- 2 çorba kaşığı su
Yapılışı
Yumurtaların sarıları ile aklarını ayıralım. Aklarını bir fiske tuz ile köpürtelim şekeri de ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpalım.Sarılarını da karıştıralım. Vanilya ve unu (eleyerek)ilave edelim. Hamurumuzu söndürmemek için tahta veya silikon spatula ile karıştıralım.Yağlı kağıt serdiğimiz 23-24 cm lik kalıbımıza dökelim.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirelim. Kahveyi su ile eritelim. Kremayı ocağın üzerine alalım ve ısıtalım kaynamadan ocaktan alalım. İçine küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı ilave edip eriterek ganaj hazırlayalım. 1 su bardağı ayıralım. Diğer yanda soğuk süt ile şantiyi çırpalım. Erittiğimiz kahveyi ve 1 su bardağı ayırdığımız ganajı da ekleyip iyice çırpalım. Pandispanyayı ikiye bölelim arasına hazırladığımız kremanın bir kısmını sürelim. Diğer parçayı da üzerine yerleştirelim. Krema ile pastamızı sıvayalım. Ganajın kalan kısmını pastanın üzerine dökelim. İstediğiniz şekilde süsleyerek dolapta 2-3 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder