22 Temmuz 2016 Cuma

Browni Kurabiye



MALZEMELER :
- 125 gr tereyağ veya margarin ( yumuşamış olacak )
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı glutensiz un ( golda kullandım )

ŞERBETİ İÇİN :
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI :
Önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye alıyoruz. 6 dakika kaynatıyoruz. Ocaktan indirmeden önce limonu da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Hamurumuz için yağ ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz.Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp tepsiye dizin.200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Kurabiyelerimiz ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbette ıslatıp 2 saat dinlendirin. Daha sonra üzerini hindistan cevizi yada antepfıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder