22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Tuzlu Bisküvi (Karabuğday unlu)



MALZEMELER :
- 100 gr tereyağ yada margarin ( yumuşamış )
- 1 yumurta ( sarısı üzerine )
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 su bardağı karabuğday unu
- 2,5 su bardağı glutensiz un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- yarım çay bardağı sıvı yağ ( küçük
- yarım çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN :
- Çörek otu

YAPILIŞI :
Yumurta sarısı ve çörek otu haricinde tüm malzemeleri karıştırarak yoğuralım. Hamurdan rulolar yapalım. Elimiz ile
düzleştirelim. Verevine kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine
dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu serperek
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. 

Afiyet Olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder