22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Vişneli Muffin



MALZEMELER :
- 2 yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı glutensiz un

YAPILIŞI :
Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile önce düşük sonra yüksek devirde beş dakika çırpalım. Daha sonra sırasıyla süt, sıvı yağ ve unu yavaş yavaş ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, muffin kalıplarına dökelim. Vişnelerin suyunu süzdürüp muffinlerin üzerine paylaştıralım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim.

Afiyet Olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder