22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Aşure




MALZEMELER :
- 2 Su bardağı kabuklu pirinç
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 Su bardağı nohut
- 1 Su bardağı fasulye
- 1 Su bardağı kuru üzüm
- 1 Su bardağı kayısı ve incir kurusu
- ½ Çay bardağı kuş üzümü
- 1 Tatlı kaşığı karanfil
- 1 Orta boy elma
- 5 Su bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN
- Tarçın
- Fındık
- Ceviz
- Nar

YAPILIŞI
Nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslatalım. Ertesi gün kabuklu pirinç ve normal pirinci ayıklayıp duru suyu çıkıncaya kadar yıkayalım ve tenceremize alalım. Üzerine iki parmak su çıkacak kadar su dökelim ve pirinçler pişinceye kadar kaynatalım. Daha sonra ayrı ayrı tencerelerde pişirdiğimiz nohut ve fasulyeyi ekleyelim. Diğer tarafta kuru üzüm, kuş üzümü, küçük parçalara böldüğümüz kayısı ve inciri sıcak su içinde yumuşatarak aşureye ilave edelim. Elmayı da doğrayıp ekleyelim. Karanfili beş dakika kısık ateşte kaynatıp suyunu aşureye dökelim. Bu aşamada aşuremize sıcak su ilave edip, şekerini de ekleyelim. 30 dakika kaynatıp, ateşten alalım. Üzerini arzuya göre tarçın, ceviz, fındık ve nar ile süsleyip servis edelim. 
Afiyet Olsun... 

NOT:
• Şekeri ilave edince içindeki malzemeler sertleşeceğinden iyice piştiğinden emin olun.
• Şeker ekledikten sonra kaynadıkça aşurenizin rengi açılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder