22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Tiramisu



KEK MALZEMELERİ :
- 3 yumurta
- ¾ su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- ¼ su bardağı sıvıyağ
- ¼ su bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı tepeleme kakao
- 1+¼ su bardağı glutensiz un

KEKİ ISLATMAK İÇİN :
- Yarım su bardağı su
- 1 çorba kaşığı granül kahve

KREMA MALZEMELERİ :
- 1 litre süt
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 1 kahve fincanı pirinç unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gr. süzülmüş labne
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN :
Kakao

YAPILIŞI :
Öncelikle kremamızı hazırlayalım. 1 litre sütümüzün içine nişasta, pirinç unu, yumurta sarısını, ve toz şekeri ilave edelim. Ve kısık ateşte çırpıcı yardımı ile karıştırarak pişirelim. İndirmeye yakın 1 paket vanilya ekleyelim. Kremamız soğuyunca labne peynirini de ilave edip çırpalım. Kekimiz için yumurta ve şekeri mikser yardımı ile çırpalım. Sırasıyla sıvı malzemeleri kakaoyu ve ardından unu ekleyelim. En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Altına yağlı kağıt serdiğimiz 23 cm kelepçeli kalıba dökelim. Önceden ısıttığımız 175 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. (Çıkarmadan önce kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.) Kekimizi ikiye ayıralım. İki parçayı iç kısımlarından yarım bardak suda erittiğimiz kahve ile ıslatalım. Kekimizin ilk parçasına kremanın yarısını yayalım. Diğer parçayı da üzerine koyup, kalan kremayı da üzerine yayalım. Buzdolabında bir gece dinlendirelim. Servis yapmadan önce üzerine kakao eleyelim. 

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder