22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Ramazan Pidesi



MALZEMELER :
- 2,5 Su bardağı glutensiz un (schar mix B)
- ¾ Su bardağı süt 
- ¾ Su bardağı su
- 1 Çorba kaşığı toz şeker
- 1 Tatlı kaşığı ksantan gum
- 1 Çay kaşığı maya
- 2 Çorba kaşığı zeytin yağı
- 1 Yumurta (sarısı üzerine)
- Yarım çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN :
- Yumurta sarısı
- 1 Çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 Çorba kaşığı süt
- 1 Çay kaşığı pekmez

YAPILIŞI :
Un ve diğer kuru malzemeleri harmanlayıp ortasını havuz yapalım. Sıvı malzemeleri de ekleyip hamurumuzu yoğuralım. Kapaklı kabımızda yada üzerini streç film ile kaplayıp 1 saat mayalandıralım. Hamur ne sert ne de cıvık olmamalı. Daha sonra tepsimize yağlı kağıt serelim. Hamurumuzu un serptiğimiz tezgahımıza alalım. Elimizle toparlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize elimizi ıslatıp yayalım. Şekil verip 30 dakika daha mayalandıralım. Yumurta sarısı, yağ, süt ve pekmezi karıştırıp pidemize sürelim. Üzerine susam serpip 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder