22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Baklava



MALZEMELER :
- 1 Yumurta
- 3 Tatlı kaşığı sirke
- 1 Tatlı kaşığı Ksantan gum
- 2 Su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar glutensiz un (metvak)

İÇİ İÇİN :
250 gr ceviz

ÜZERİNE :
200 gr Tereyağ

AÇMAK İÇİN :
Nişasta

ŞERBETİ :
- 4 Su bardağı şeker
- 4 Su bardağı su
- 1 Tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI :
Sıvı malzemelerimizi kabımıza alalım. ( Malzemelerimizin hepsi oda sıcaklığında olmalı ) Daha sonra elenmiş unumuzu yavaş yavaş ilave ediyoruz .Ksantan gumu da ekleyelim. Hamur kulak memesi dediğimiz kıvamda pürüzsüz olmalı. Hamurumuz en az bir saat dinlenmeli. Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde 45 adet beze yapalım.Tepsimizi tereyağ ile yağlayalım. 15 tane yufkamızı tek tek açabildiğimiz kadar ince açıp tepsimize serelim. Rondodan geçirdiğimiz cevizlerin yarısını tepsimize yayalım. Diğer yufkalarımıza da aynı işlemi uygulayalım. Tereyağı eritip şekil verdiğimiz tatlımıza kızgın olarak gezdirelim. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızartalım. Daha sonra 150 derecede piştiğinden emin olana kadar bekletelim. Şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyu tenceremize alıp ocağa oturtalım. 10 dakika kısık ateşte kaynatalım. Limon suyunu da ekleyelim 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Tatlımız da şerbetimiz de ılık olmalı. 4-5 saat şerbetini çekip soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder