22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Gül Böreği



MALZEMELER :
- 3 Su bardağı glutensiz un ( golda kullandım )
- 1 Yumurta
- 2 Çorba kaşığı zeytin yağı
- ½ Su bardağı süt
- ½ Su bardağı su
- 1 Çay kaşığı ksantan gum
- 1 Çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN :
- 300 gr lor peyniri
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 Çay bardağı süt

YAPILIŞI :
Unumuzu kabımıza alalım.Ksantan gum ve tuzu un ile harmanlayalım.Ortasını havuz yapıp diğer malzemeleri de ilave edelim. Pürüzsüz bir hamur yapalım.Hamurumuzu iki saat kadar dinlendirelim.Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp un ile açabildiğimiz kadar ince açalım.Süt ve sıvı yağı karıştırıp yufkamıza hafiften sürelim. Artı şeklinde kesip peyniri geniş kısma yayalım.Ve yufkamıza gül şekli verelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpelim. 200 derece fırında 20 dakika kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkan böreklerin üzerine su serpelim ve üzerini örtüp bekletelim. Börekleriniz daha yumuşak olacaktır...
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder