22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Balbadem Tatlısı



MALZEMELER :
- 125 gr margarin ( yumuşamış )
- 1 Çay bardağı pudra şekeri
- 2 Yumurta ( birinin sarısı üzerine )
- 1 Paket vanilya
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Çay bardağı mısır unu
- 3 Su bardağı glutensiz un ( golda )

ŞERBETİ :
- 3,5 Su bardağı toz şeker
- 4 Su bardağı su
- 2-3 Damla limon suyu

YAPILIŞI :
Önce şerbetimizi hazırlayalım.Şeker ve suyu tenceremize alıp on dakika kaynatalım. Limonu ekleyip beş dakika daha kaynatalım ve ateşten alıp soğumaya bırakalım. Yağı ve pudra şekerini kabımıza alıp çırpalım. Daha sonra sırasıyla yumurta, vanilya, kabartma tozu ve unları ekleyip yoğuralım. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alalım. Şekil verip tepsimize dizelim. Bu arada fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım. Tatlılarımızın üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla iz yapalım. 25 dakika kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız tatlıları ılık şerbetle buluşturalım. Tatlılar şerbetini çekip soğuyunca servis edelim.

Afiyet Olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder