22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Ispanaklı Pasta



MALZEMELER :

- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- ½ su bardağı süt
- ½ su bardağı sıvı yağ
- ½ su bardağı ıspanak ( püre kıvamında )
- 1-5 su su bardağı glutensiz un
- 1 su bardağı pirinç unu
- paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN :
- 1 kilo süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 1 kahve fincanı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti

YAPILIŞI :
Önce ıspanak yapraklarını az suyla haşlayıp blenderda püre haline getiriyoruz.Yumurta ve şekeri beş dakika mikser ile çırpıyoruz.
Önce sıvı malzemeleri, ıspanağı daha sonra vanilyayı kabartma tozunu elenmiş un ile harmanlayıp sıvı malzemelere ekliyoruz.
Kalıbımızın altını hafif yağlıyoruz, kenarlarını yağlamıyoruz. Kekimizi kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayabiliriz. Sütümüzün içine malzemelerin hepsini ekliyoruz (şanti hariç) Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kremamız ılıdıktan sonra şantiyi döküp karıştırıyoruz. Kekimiz de ılıdıktan sonra ikiye ayırmadan önce hem düz olması için hem de daha sonra üzerine serpmek için üstünü bıçakla düzlüyoruz ve kekimizi iki eşit parçaya ayırıyoruz. Kremayı kekimizin bir parçasının üzerine döküp yayıyoruz. Diğer parçayı da üzerine koyup kalan kremayı üzerine sürüyoruz. Kekimizi düzlerken ayırdığımız kek kırıntılarını kekimizin üzerine serpiyoruz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder