22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Browni



MALZEMELER :

- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 75 gr tereyağ
- 130 gram bitter çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 kahve fincanı glutensiz un (golda)

SOS İÇİN :

- 200 ml krema
- 80 gr bitter çikolata

YAPILIŞI :

Çikolata ve tereyağı küçük parçalara bölüp benmari usulü eritiyoruz. Diğer yandan yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip kabartma tozunu unun içinde harmanlıyoruz. Erittiğimiz yağı ve çikolatayı ilave edip en son unu da ekleyip 170 derecede önceden ısıttığımız fırında 1 saate yakın pişiriyoruz. Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Sos için kremayı ateşe alıyoruz. Kaynamaya başlarken altını kapatıp parçalara ayırdığımız çikolataları içine atıyoruz. Dinlendirip soğuttuğumuz kekin üstüne döküp servis ediyoruz.
Afiyet Olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder