22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Pandispanya



MALZEMELER :
- 6 yumurta
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı ılık su
- 8 çorba kaşığı glutensiz un (Golda kullandım )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz

YAPILIŞI :
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım. Aklarına bir fiske tuz atarak, mikser yardımı ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde sertleşinceye kadar çırpalım. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta, 3 çorba kaşığı ılık su ve şeker ile çırpalım. Daha sonra yumurta aklarını söndürmeden sarılarla karıştıralım. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip, kelepçeli kalıbımıza dökelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, 30-35 dakika pişirelim. Pandispanyayı fırından çıkarınca alt üst edelim. Böylece çökmesini önlemiş oluruz. Pandispanyayı kakaolu yapmak isterseniz kullanacağınız kakao miktarına göre ununu azaltabilirsiniz.
Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder