22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Elmalı Kurabiye



MALZEMELER :

- 100 gr margarin
- ½ su bardağı toz şeker
- ½ su bardağı mısır unu (bağdat)
- 2 su bardağı glutensiz un (sinangil)
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu

İÇ MALZEMESİ :

- 3 adet orta boy elma
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- İsteğe göre ceviz

YAPILIŞI :

Elmalarımızı rendeleyip toz şeker ile pişiriyoruz. Daha sonra tarçın ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuz için önce yağı şeker ile yoğuruyoruz. Yumurta ve ardından un ile kabartma tou ilave ediyoruz. Hamurumuz sert olmayacak. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp açıyoruz. Açtığımız hamurun ortasından bıçak ile birer cm aralıklarla kesik atıyoruz. Harçtan kesik atmadığımız bölüme koyup kıvırıyoruz. Ay şekli verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyelerin üzerine sıcakken pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet Olsun... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder