22 Temmuz 2016 Cuma
Glutensiz Pizza
MALZEMELER :
-2 su bardağı glutensiz un (Söke)
- Yarım su bardağı glutensiz un (Metvak)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- ½ paket maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
SOSU İÇİN :
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
ÜZERİ İÇİN :
-Kırmızı biber
- Yeşil biber
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Zeytin
- Mısır
YAPILIŞI :
Yoğurma kabımıza iki su bardağı unumuzu eleyelim. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip hamurumuzu yoğuralım. Yarım su bardağı metvak unu ile hamuru toparlayalım. Bir saat mayalandıralım. (Hamurumuzdan iki normal boyda pizza çıkıyor.) Mayalanan hamuru ikiye bölelim. Merdane ile yuvarlak şekil verip yarım saat daha mayalandıralım. (Pizzanızı istediğiniz incelikte açabilirsiniz.) Domates salçasını su ile inceltelim. Sarımsak ve kekiği karıştırıp pizzamızın üzerine sürelim. Rendelenmiş kaşar ve diğer malzemeleri de üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırının alt bölümünde 20 dakika pişirelim. (Arzuya göre fırından çıkarmadan beş dakika önce kaşar rendesi serpebilirsiniz.)
Afiyet Olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder