22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Erişte



MALZEMELER :
- 1 kilo Glutensiz un(Ege glutensiz)
- 13 yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı patates unu
- 1 tatlı kaşığı ksantan gum
- 1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI :
Unumuzu yoğurma kabımıza eleyelim. Patates ununu, ksantan gum ve tuzu unumuzla harmanlayalım. Yumurta ile suyu ekleyip, sert bir hamur yoğuralım. Hamuru bir saat dinlendirelim. Dinlendirirken hamurun üzerini muhakkak örtelim. Hamurumuzun üzeri sert kabuk yapmamalı. Dinlendirdiğimiz hamuru bezelere ayıralım. Bezeleri merdane yardımı ile her yeri eşit olacak şekilde açalım. Açtığımız hamurları Temiz bir örtü üzerine serip hafif kurutalım. Hafif kuruttuğumuz hamurları kesme tahtamıza alıp, 2,5 cm genişliğinde şeritler keselim. Şeritleri istediğimiz sayıda üst üste alıp, erişte şekli verelim. Kestiğimiz erişteleri kurutmak için tekrar serelim.
Afiyet Olsun…

Not: Benim kullandığım yumurtalar çok büyük değildi o yüzden 13 yumurta kullandım.
Yumurtalar büyük olduğunda ,1 kilo una 12 yumurta kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder