22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Volkan Kurabiye



MALZEMELER :
- 250 gr margarin ( yumuşamış )
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 5 su bardağı glutensiz un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu

VİŞNE SOSU İÇİN :
- 1 su bardağı vişne
- 3 çorba kaşığı şeker

YAPILIŞI :
Önce vişnelerimizi rondodan geçirelim. Daha sonra bir tencereye alıp 3 çorba kaşığı şeker ekleyip kaynatalım. Margarin ile pudra şekerini mikser ile çırpalım. Daha sonra yumurtaları ekleyelim ve tekrar çırpalım. Yavaş yavaş ununu ilave edelim. Hamuru 2 ye bölelim ve streç filme sarıp buzdolabında 2 saat bekletelim. Açma tahtamızı hafif unlayarak hamurumuzu 3 mm kadar açalım. Bardakla yuvarlak kestiğimiz hamurun üzerine sosumuzdan koyalım. Daha sonra ortasını artı şeklinde kestiğimiz hamurumuzu kapatalım. Kenarlarına çatalla iz yapıp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder