22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Gözleme



MALZEMELER :
- 2 Yumurta
- 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 Su bardağı glutensiz un ( ben metvak kullandım )
- ½ Su bardağı pirinç unu
- ½ Su bardağı süt
- ½ Su bardağı su
- 1 Tatlı kaşığı ksantan gum
- 1 Çay kaşığı tuz


İÇİ İÇİN :
- Lor peyniri
-Tereyağ


YAPILIŞI
Önce kuru malzemeleri kabımıza alıyoruz.Süt, su, yumurta ve zeytin yağını ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Bir saat kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra istediğimiz büyüklükte bezeler yapıp glutensiz un ile açıyoruz. Yufkamızı karşılıklı uç uça gelecek şekilde katlıyoruz. Peynirimizi orta kısma yayıp diğer iki taraftan da katlıyoruz.Teflon tavada iki tarafını da kızartıp üzerinde tereyağ gezdiriyoruz. 

Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder