22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Şeftali Soslu Yaş Pasta

                    

MAZEMELER :
-1 adet pandispanya
İç kreması
-2,5 su bardağı süt
- ½ kahve fincanı pirinç unu
- ½ kahve fincanı mısır nişastası
- ½ su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya

DIŞ KREMASI İÇİN :
-1 su bardağı soğuk süt
- ¾ su bardağı krem şanti
ŞEFTALİ SOSU İÇİN :
-3 orta boy şeftali
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI :
Önce iç kremamızı hazırlayalım. Süt, nişasta, pirinç unu ve şekeri tenceremize alıp, ateşe oturtalım. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. (5 dakika kaynaması yeterli) Ateşten aldığımız kremayı ara sıra karıştırarak soğutalım. Şeftali sosu için, şeftalileri küçük küçük soyup doğrayalım. Şeker, limon suyu ve mısır nişastasını da ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kaynatalım. Ve soğumaya bırakalım. Dış kreması için şanti ve soğuk sütümüzü cam kabımıza alalım. Önce düşük daha sonra yüksek devirde çırparak sürülebilir bir kıvam elde edelim. Pandispanyamızı iki parçaya ayıralım. Bir kahve fincanı süt ile bir tatlı kaşığı toz şekeri eritip, ikiye ayırdığımız pandispanyaların iç kısmını yumurta fırçası yardımı ile ıslatalım. Alt parçayı tabağımıza alalım. Kremamızı üzerine sürelim. Diğer parçayı üzerine kapatalım. Şanti ile hazırladığımız kremayı pastamızın üzerini kaplayalım. Ve en son pastamızın üzerini şeftali sosu ile süsleyelim. 2 saat dolapta dinlendikten sonra pastamız servise hazır. 
Afiyet Olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder