9 Ekim 2016 Pazar

Glutensiz Kısır



Malzemeler
- 1 su bardağı kinoa
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 küçük boy salatalık
- 2 küçük boy domates
- 2 adet taze soğan
- 3-4 yaprak kıvırcık
- 1 orta boy kuru soğan
- Yarım limon suyu
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Tuz

Yapılışı
Tenceremize suyu alalım. Kaynamaya başlayınca tuzunu atıp,ayıklayıp bolca yıkadığımız kinoayı da ekleyip,kısık ateşte pişirelim. Tavada zeytinyağıyla küçük küçük doğradığımız kuru soğanı soteledikten sonra salçayı da ekleyip,kinoanın içine dökelim. Soğuyan kinoaya doğradığımız taze yeşillikleri, limon suyu ve pul biberi de ekleyerek servis edelim.  Afiyet Olsun :)   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder