22 Temmuz 2016 Cuma
Glutensiz Havuçlu Pasta
MALZEMELER :
- 3 orta boy havuç
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta
- 1 su bardağı glutensiz un
- 1 su bardağı pirinç unu
KREMA İÇİN :
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı kakao ( tepeleme )
- Yarım kahve fincanı mısır nişastası
- Yarım kahve fincanı pirinç unu
YAPILIŞI :
Havuçları soyup rondoda kıyalım. Sıvı yağı da ekleyip, tekrar rondodan geçirelim. ( Püre haline gelecek.) Diğer tarafta yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Püre haline getirdiğimiz havuçları, unları, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba hamurumuzu dökelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Sosumuzu yapmak için 3,5 su bardağı sütü tencereye alalım. Malzemelerin hepsini ilave edip çırpıcı ile karıştırarak pişirelim. Kekimiz fırından çıkınca üzerine dökelim. Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder