22 Temmuz 2016 Cuma

Glutensiz Mantar Kurabiye



MALZEMELER :
- 100 gr margarin ( yumuşamış olacak )
- 1-5 Su bardağı mısır nişastası
- 1 Su bardağı glutensiz un ( golda )
- 3 Çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 Yumurta
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN :
- Kakao

YAPILIŞI : 
Yağ ve pudra şekerini önce karıştırıyoruz. Dağa sonra sırasıyla bütün malzemeleri ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlıyalım.Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.Kola kapağını kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerine şekil verelim. 175 derece fırında 25 dakika üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Afiyet Olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder